BORSEC

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 35 € σε όλo το λεκανοπέδιο Αττικής

borsec-water

Οι πηγές του Borsec βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρουμανίας στην κοιλάδαBorsec, που ανήκει στον νομό Harghita, την καρδιά των Καρπαθίων. Το βαλνεοκλιματικό θέρετρο Borsec βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μ. περιβαλλόμενο από ένα απέραντο κωνοφόρο δάσος, το οποίο του εξασφαλίζει ένα ευεργετικό μικροκλίμα.Οι πηγές ανακαλύφθηκαν από κυνηγούς γύρω στο 1429 και η φήμη τους εξαπλώθηκε μετά τη θεραπεία ενός βοσκού από το Săliștea Sibiului (αρχές του 16ου αιώνα) που βρισκόταν σε μετακίνηση προς τις πεδιάδες της Μολδαβίας (αναφέρεται σε γραφή του Meyr Ignacz από το 1863).Σύμφωνα με τεκμηριωμένες μαρτυρίες, τον 16ο αιώνα το μεταλλικό νερό που χύνονταν προσεκτικά σε δρύινα βαρέλια, έπαιρνε τακτικά τον δρόμο της βασιλικής αυλής από την Alba Iulia, για να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία από τον Sigismund Bathory. Ο πρίγκιπας μοιράζονταν το θαύμα που ξεπήδησε από τις πηγές Borsec ,με τους ηγεμόνες της Δύσης και ιδιαίτερα με τον αυτοκρατορικό οίκο της Πράγας, δίνοντάς του έτσι διεθνή φήμη.

aquamineralis

Κάπως έτσι, στα τέλη του 18ου αιώνα, η πόλη Borsec στην καρδιά της Τρανσυλβανίας μετατρέπεται σε ένα πραγματικό θέρετρο σπα με ξύλινες καμπίνες βενετσιάνικου στιλ, δημόσια λουτρά και ένα παρεκκλήσι (αναφέρθηκε από τον Hanko Vilmos το 1896). Άνθρωποι από όλη την Ευρώπη ερχόταν εδώ σε αναζήτηση θεραπείας. Σημειώσεις από το 1767 περιγράφουν το Borsec ως «το μέρος όπου οι απελπισμένοι ασθενείς από τη χώρα και το εξωτερικό συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για θεραπεία».Το χρονικό σημείο που σηματοδοτεί την έναρξη της βιομηχανικής ιστορίας της εμφιάλωσης μεταλλικού νερού Borsec είναι το 1803. Η χρονιά συνδέεται με την ιστορία του Βιεννέζου Valentin Gunther, ο οποίος πίνοντας νερό Borsec, θεραπεύτηκε ως εκ θαύματος από μια ασθένεια που θεωρούνταν ανίατη για εκείνη την εποχή. Κατάπληκτος και εντυπωσιασμένος από τις ιδιότητές του, στοχεύει να εμφιαλώσει το θαύμα και να το κάνει προσιτό σε όλο τον κόσμο.

Ο Gunther μισθώνει τη γη του μεταλλικού νερού και μαζί με τον Anton Zimmethausen, αρχίζουν να εμπορεύονται το νερό στην Αυστρία. Εδώ το χώμα του Borsec δεν πρόσφερε μόνο το θεραπευτικό νερό, αλλά και τα απαραίτητα συστατικά για την κατασκευή του γυαλιού. Τρία χρόνια αργότερα, το 1806, ξεκίνησε η βιομηχανική εμφιάλωση μεταλλικού νερού σε δοχεία κατασκευασμένα από τη γη του Borsec.Τον πρώτο χρόνο τρία εκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένου νερού βρήκαν τον σκοπό τους στις ιστορικές περιοχές της Ρουμανίας, στην Ουγγαρία και στα τραπέζια των Βιεννέζων.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών Borsec, που μελετήθηκαν από ερευνητές από το 1687, συνεχίζονται και σήμερα, πιστοποιώντας τα πολυάριθμα οφέλη στον μεταβολισμό: διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις ή φλεγμονώδεις καταστάσεις. Τα φυσικά μεταλλικά νερά του Borsec είναι διττανθρακικά, ασβεστούχα , μαγνησιούχα , μη σιδηρούχα. Αυτή η ποικιλία των φυσικών χημικών συστατικών προσδίδει στο νερό ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες.Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και υψηλή και σταθερή συγκέντρωση φυσικού CO2. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τοποθετούν το νερό Borsec ως ένα από τα καλύτερα φυσικά μεταλλικά νερά.

Πηγή: Romaqua Group

BORSEC, ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:

PH-7,42

Στερεό υπόλειμμα 180*C- 352 mg/L

HCO₃⁻ 317mg/L

Ca++– 53.1mg/L

Mg++ -32.5mg/L

Na+_ 2.05mg/L
Πηγή : Borsec,Faget- Εμφιάλωση: Romaqua Group SA Borsec, HR, Romania

BORSEC-ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: 

PH-5.69

Στερεό υπόλειμμα 180*C- 1608 mg/L

HCO₃⁻ 1781mg/L

Ca++  -341mg/L

Mg++-106/L

Na+_ 80mg/L

CO2- ελάχιστο 2500mg/L
Πηγή : Borsec, Εμφιάλωση: Romaqua Group SA Borsec, HR, Romania

Τα Προϊόντα Borsec που διαθέτουμε

Καλάθι αγορών